Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 aprilie 2013

Vokoscreen

 Există destule aplicații pentru captură audio- video (Istanbul, Recordmydesktop, ffmpeg, etc) sau care pe lângă scopul declarat pot face și capturi (ROMP/ Rosa Media Player de exemplu), dar următoarea aplicație este extrem de intuitivă și ușor de folosit, și, ce e mai important face capturi de calitate! Mă refer la https://github.com/vkohaupt/vokoscreen . Sincer nu mai știu de unde am aflat de el (io-s fan ffmpeg, dar mai testez și altele, nu că la bază n-ar fi tot ffmpeg... :D ), bănuiesc că symbianflo e ”responsabil”... Oricine ar fi merită mulțumiri, vokoscreen poate fi folosit cu încredere! Mai ales de începători sau persoane mai puțin pricepute.
 În Arch se poate instala din AUR cu yaourt -s vokoscreen sau packer -S vokoscreen. Nu știu dacă pachetul este în toate distribuțiile, ar merita categoric, dacă nu se poate instala simplu din sursă.
  Iată cum arată interfața, este simplă, în partea de sus avem o bară de meniuri cu butoane mari, cu clic pe iconițe schimbăm meniul și putem face setările pentru captură:
1- putem captura tot ecranul, sau o fereastră anume, o porțiune selectată și chiar imaginea prinsă de camera web;
 2- putem selecta sursa audio (Alsa sau Pulse);
3- alegem codecul video, numărul de cadre pe secundă și formatul;
4- în fine alegem locația unde vor fi salvate capturile de ecran (sub numele screencast-număr.format/ screencast-1.mkv, screencast-2.avi, etc) și playerul pentru redare.
  În partea de jos observați butoanele Start (pornire captură), Stop (oprire), Pause (pauză) și Play (redare cu playerul selectat).


 Și fiind vorba de-un utilitar pentru screencast (alegeți o calitate bună, HD):



2 comentarii:

  1. daca tot vorbim de GUI iti zic un nume care numai asta face 8 si unde mi-am bagat si eu coada ghghgh)
    fdesktoprecorder se numeste , Ole il tine pe suse si eu pe rosa...ia cauta-l in arch poate ca il ai moshule
    daca nu :
    https://github.com/froksen/FDesktopRecorder/
    vrea ffmpeg si qt4

    RăspundețiȘtergere
  2. Vokoscreen este extrem de intuitiv și ușor de folosit,l-am testat face capturi de calitate...:)...pt. cei care au Ubuntu,Debian,Opensuse aici e un link de unde puteti sa va luati pachetul dorit pt. sistemul care il folosisti
    http://www.kohaupt-online.de/

    RăspundețiȘtergere

Back to top