Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 octombrie 2011

Video background

 Azi am postat iar pe ”tuțeavă” (youtube frate!) un fișier video (două de fapt, dar cu unul am înlocuit altul...), ocazie cu care mi-am amintit că mai am vreo două clipuri pe acolo, materiale care demonstrează cum arată/ funcționează video background, adică un fișier video în loc de wallpaper.
 Nu insist, s-a mai scris despre asta, chiar și-n limba română ( http://wiki.mandrivausers.ro/mandriva/ghid-2011/personalizare_kde#video-background ), azi vreau să dau puturoșilor și n00bilor o veste bună: nu mai trebuie dat copy- paste la câteva comenzi în consolă/ terminal, este suficient să instalați un pachet care va automatiza acest lucru: http://kde-look.org/content/show.php/Animated+Video+Wallpaper?content=112105 pentru Kde. Se instalează și apoi este extrem de simplu de folosit: clic dreapta desktop- Desktop Settings- în tabul Wallpaper alegem Video- selectăm un fișier video (videoclip, film, captură ecran, acestea sunt formatele suportate:  *.avi *.mkv *.ogg *.mpg *.mpeg *.ogv *.mp4 *.ogm *.asf *.flv *.mp4 *.wmv, BOIERIE față de a-desk din Gnome care suportă doar .avi și .mpeg...)- Apply- Ok. Imediat wallpaperul este înlocuit de fișierul video. COOL..




  Cool? Da' de unde... :(  Nu există multe opțiuni: nu poți avea sonor (dom'ne dacă pun un videoclip poate vreau să aud coloana sonoră, nu?), nu poți seta opacitatea/ transparența (cu așa ceva nu poți avea icoane, dock, etc, pe desktop decât cu un factor de semitransparență...), nu poți pune un playlist (vezi la infinit un videoclip???), nu poți reda .gif (mare păcat. sunt unele imagini animate superbe!), nu poți reda Xscreensaver (matrix, cacafire, asciiquarium...).
 În fine, dacă vreți calitate, opțiuni multe și mărunte faceți cum vă sfătuiesc băieții de pe mandrivausers.ro, în ghidul lor sau pe wiki.
 Dacă nu, instalați pachetul pomenit...
 Iată și un clip cu Animated Video Wallpaper, utilitarul de care scriam:



 În următorul filmuleț video background este pus cu xwinwrap.

 Video background-ul cu artificii:


Pân' la urmă tot asta e sursa: http://wiki.mandrivausers.ro/mandriva/ghid/personalizare_kde#video-background

PS: evident că toți cei ce vor citi sărăcia asta de material vor fi ”linux guru” ce nu bagă în seamă chestii minore precum ”eyecandy”, ok, dar nu spuneți nimic de ”individul” din a doua captură (milogu' cu ochii pe fursec :D...), că ne supărăm rău!!! I love him!

 Ăsta-i gagiu':

5 comentarii:

  1. De filmul asta ziceam ( restul nu le-am vazut...) nu's ce rezolutie ii dai ca si in full screen scrisul tot ca ciorapii il vad...acuma nu am io ochi de soim mosule da am ochelarii de duminica pe nas ...si tot nu se citeste4 scrisul, fa capturile cu framerate mare si rezilutie mai mare ( vezi si tu cit duce cardul tau video...)

    RăspundețiȘtergere
  2. uitasem , da esti si tu rasucit d'ala ma ca ucizi lumea cu R-kelly?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, scuze, e un filmuleț mai vechi, totuși în full screen se vede bine la 720p. Nici placa mea video nu-i grozavă, e un nvidia 6600 GT/ 256 MB, oricum mulțumesc de atenționare, voi încerca ca pe viitor să fac capturi mai bune!

    R Kelly? Șefule, melodia aia e una din preferatele mele, am și eu o vârstă, wtf, vrei s-asculr Justin Bieber ca tine??? :(

    RăspundețiȘtergere
  4. ce ce ce ???? ce??? bieber who????
    Mosule nu jigni de mama ca nu-i loc ..
    eisidisi , pincfloid, scorpions, iubiforti, marlei, bitals, etc astia is ai mei , cel mai nou ii wasp si religio mortis , asa ca nu ma lua tu pe moi cu alea alea , stiu si io ca mamaliga nu impunge sefu' ... :D
    PS:
    Ala din pozele care circula pe net legate de profilul meu nu-i bieber ma ahahahahahaahahahahahah
    nepotu meu ( ala care zicea ca xfce ii urit ..) si-a facut frezele ala bieber ahahahahahah

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaaaaaaaaaaaa, păi zi dom'ne așa, scuzoaiele mele! Ți-am zis eu să-l renegi pe nepot, nu? Nooo, știu ceva mai bun! Ca pedeapsă io-s de părere să-i bagi pă comp Biebian Linux, să se-nvețe minte: http://biebian.sourceforge.net/ :D
    Băi frate, noi suntem belea, nu pot să cred, cum o dăm, cum o sucim, tot în OT ajungem... :(

    RăspundețiȘtergere

Back to top