Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 decembrie 2014

Xwinwrap & Xfce4

 Dacă vreți să folosiți xwinwrap în Xfce4 pentru vizualizare videoclipuri într-o fereastră mică (pătrată, rotundă, ovală) într-un colț al ecranului va trebui să închideți în primul rând xfdesktop, desktop managerul, procesul responsabil de afișarea wallpaperului/ icoanelor/ meniului pe desktop pentru Xfce4. Pentru înlocuire wallpaper clasic cu un wallpaper video nu este necesar acest pas!




 Putem închide procesul din terminal:
kill -9 PID-xfdesktop  (mai întâi aflăm PUID-ul cu pgrep xfdesktop...)
pkill xfdesktop
killall xfdesktop
dar prima dată va trebui să modificăm setările din SettingsManager- Session and Startup- Session- Xfdesktop. În partea dreaptă a ferestrei avem tabul Restart Style, dăm dublu clic și alegem Always sau Never în loc de Immediatily. Altfel xfdesktop repornește instantaneu... Altenativ putem închide procesul selectându-l și dând clic pe Quit Program.





 Apoi putem folosi xwinwrap liniștiți, vom avea audio/ video, nu doar audio ca-n cazul rulării xfdesktop!

 Pentru repornirea xfdesktop, dăm în terminal comanda:
xfdesktop &

 O altă variantă ar fi înlocuirea (poate chiar temporară, pe perioada redării fișierelor video, eu așa fac...) xfwm-4 (windows managerul Xfce4) cu kwin,managerul de ferestre al Kde. Apăsăm Alt+F2 (adică utilitarul Run), scriem kwin --replace, apăsăm Enter. Rulăm xwinwrap. La terminare înlocuim kwin cu xfwm-4 dând în fereastra Run comanda:
xfwm-4 --replace
 Evident această a doua variantă presupune să aveți instalat kwin (Kde). Puteți încerca și cu alte WM-uri, depinde de preferințe și de ce anume WM-uri aveți instalate.

 Detalii xwinwrap: http://wiki.mandrivausers.ro/mandriva/ghid-2011/personalizare_kde#video-background

4 comentarii:

  1. am vazut la ubuntu ro ca ai si blog personal asa c-am venit aici sa te intreb daca nu cumva iti este cunoscuta o solutie prin care sa rezolv problema felului groaznic in care arata aplicatiile gnome in kubuntu. daca da te rog s-o postezi aici. am gasit prin internet diverse insa nu rezolva nimic. sa treci pe oxigen sau sa instalezi qt nu sint o solutie.
    iti multumesc in avans!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regret, dar astea sunt solutiile pe care le cunosc, Qtcurve sau Oxygen.
      https://wiki.archlinux.org/index.php/Uniform_Look_for_Qt_and_GTK_Applications

      Sau renunti la aplicatiile gtk si folosesti doar aplicatii native, qt.

      Ștergere
  2. merci pt raspuns! deja facute si fara rezultat. poate kde 5 sa rezolve problema asta. linux nu dispune de o prea mare varietate in privinta softului asa ca "luxul" asta pe care si-l permit este total nepotrivit. e bun blogul tau si o sa mai trec. tvmaxe cli imi era necunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce aplicatie gtk nu-si schimba aspectul? Eu am folosit pe desktop (Arch instalat acum vreo 4 ani) cu succes qtcurve impreuna cu lxappearance, dupa instalare pornesc lxappearance si schimb tema in qtcurve. Pe laptop (Arch instalat acum vreo 3 ani) am instalat kde-gtk-config si apoi din system settings- application appearance- gtk am schimbat tema, tot qtcurve, asta-mi place mie ca-i foarte customizabila.
    Se pot face setarile direct in fisierul de configurari ~/.gtkrc-2.0-kde4, in Kubuntu cred ca-i ~/.gtkrc-2.0-kde.

    RăspundețiȘtergere

Back to top