Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 iunie 2014

Conectare tabletă Android la tv prin HDMI

 Materialul se referă la tabletele ce rulează OS Android!


 Cerințe:
- tabletă
- tv cu port HDMI
- cablu cu 2 mufe HDMI
- adaptor HDMI- miniHDMI sau HMI- microHDMI 
 Un cablu special cu o mufă HDMI și alta mini-HDMI sau micro-HDMI face inutil adaptorul, dar în acest caz avem nevoie de cabluri dedicate laptopului și tabletei!

 O tabletă este oarecum o jucărie comparativ cu-n desktop sau laptop, singurul avantaj real este portabilitatea datorată dimensiunilor și greutății reduse. Dezavantajul este evident dimensiunea redusă a ecranului, eu am o tabletă de 10,1" dar tot mi se pare prea mic ecranul pentru vizionarea filmelor și serialelor online sau de pe un stick USB (împreună cu cititul cărților electronice și a navigării pe net este motivul principal al achiziției unei tablete în cazul meu!). În plus este destul de incomodă ținerea tabletei, chiar cu husă/ suport.
 Pentru mine a devenit cât de cât utilă doar cu tastatură externă (o husă cu tastatură) și mai ales conectată la un monitor mai mare, un tv LCD/ LED prin port hdmi. Spre deosebire de laptop, tableta nu are port HDMI ci mini-hdmi sau micro-hdmi, deci este necesar un cablu cu 2 mufe hdmi și un adaptor hdmi- mini-hdmi (sau micro-hdmi, în funcție de mufa de pe tabletă sau smartphone, putem conecta chiar și un telefon...).
 În imaginea precedentă puteți vedea cele 3 tipuri de mufe hdmi, prima este mărimea normală (așa am mufa la tv și laptop și două cabluri cu asemenea mufe, unul de 5 m și celălalt de 1,5 m), a doua mini și ultima micro. Tableta mea are mufă mini-hdmi, deci am nevoie de un adaptor mini-hdmi ca cel din imaginea următoare. Am cumpărat un set ce conține cablul de 1,5 m și două adaptoare mini-hdmi și micro-hdmi la prețul de 25 lei.


 Procedura este extrem de simplă, conectăm cablul la tv (la care trebuie să alegem intrarea HDMI la INPUT sau SOURCE sau cum afișează tv-ul) și tabletă, setăm pe tabletă în Settings conectarea automată prin hdmi, setăm rezoluția, dezactivăm sleep, apoi deschidem cu playerul favorit un fișier video. Putem seta dimensiunea, poziția pe ecran și culoarea subtitrărilor și multe alte aspecte din meniul playerului.
 La următoarea conectare a tabletei la tv și selectarea intrării HDMI la tv, acesta va prelua automat streamurile audio/ video de pe tabletă.

 Conectare laptop cu OS Linux la tv: http://stressat.blogspot.ro/2012/12/conectare-tv-la-laptop-pc-in-linux-kde.html

2 comentarii:

 1. Buna as dori sa stau unde găsesc asa ceva,tableta mea are intrare micro USB...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, eu l-am luat de la un magazin local ce se ocupa cu calculatoare, dar se gasesc si la magazine online, gen emag, cel, flanco, samd.

   Uite un exemplu

   Ștergere

Back to top