Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 februarie 2013

Mic sondaj

 Constat, oarecum surprins, că acest blog e citit (mai ales) de pe mașini folosind ca OS Windows. Pare ok, wingozu' e cel mai folosit OS. Dar acest blog e despre Linux și, mai mult chiar, despre CLI...
 E pur și simplu o tendință ascendentă, procentele cresc treptat, 47% pentru tot istoricul, 54% pentru ultima lună, 59% pentru ultima săptămână!



 O explicație posibilă ar fi că unii linuxiști (mulți!) mai bântuie pe aici de pe sistemele folosite la serviciu (wingozuri: 2000, Me, Xp, 7, etc). Din păcate datele privind browserele utilizate la navigare indică un procent imens pentru IE: 17%!!! Wtf, nu există useri conștienți (nu numai de Linux!) care să folosească IE! 17%??? :(


 Deci mi se pare evident că mulți utilizatori de windows nimeresc (cu sau fără voie) pe aici. Care-i explicația?
1- folosești Linux, intri aici de la ”scârbici” unde ai Windows; în caz afirmativ ce tip de articole ți se par utile/ interesante? Ceva dorințe?
2- ți-ai ”șifonat” Linuxu', acum ai intrat pe windowsu' de rezervă, cauți rezolvări; în acest caz ai găsit ceva util aici?
3- ești utilizator de windows, citești acest blog în ideea de-a trece pe Linux; dacă răspunsul e da, cât de utile ți se par materialele scrise? Ai făcut deja pasul cel mare? Îl vei face în viitorul apropiat?
4- treci pe-aici fiindcă-ți plac screenshoturile;  :(
5- orice alt motiv. Preferabil punctual, la obiect.

 În concluzie am setat comentariile anonime (ORICINE poate comenta, fără să aibă un cont Google, OpenID, etc), așa că vă rog să-mi împărtășiți motivele ce vă mână din spate! Nu mă-nțelegeți greșit, faptul că mulți useri de windows vizitează acest blog mă bucură (trăiesc cu impresia că sunt interesați de GNU/ Linux), dar în același timp mă surprinde procentul, asta-i tot!
 Mulțumesc anticipat celor ce vor binevoi să colaboreze!!!

20 de comentarii:

  1. Utilizator de linux de peste 3 ani insa acum am scris de la "scarbici" de pe un XP browser Firefox ;)Vizitez blogul tau fiindca gasesc subeiecte interesante si bune despre CLI chiar daca nu ma omoara talentul in el :) IMDb si steganography mi_au captat atentia 100%.

    RăspundețiȘtergere
  2. Să nu spui nimănui, da' nici pe mine nu mă omoară talentul, chiar dacă-mi plac aplicațiile CLI. :(
    Am scris destul de multe materiale doar ca să nu uit cu timpul ce și cum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu de la servici uneori intru de pe XP cu IE... asa e facut de administrator... nu ma bag; in rest linux si android

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesc Win7 si Internet Explorer, sunt curios de Linux, se zice ca e performant si rapid si fara virusi, troieni. Da's confuz rau de tot dupa blogul tau, ai o gramada de chestii care nu le inteleg deloc, nu pare deloc simplu, cine vrea sa scrie chestii in fereastra aia neagra transparenta? Adica arata misto, pare cool, mi-ar place sa arat la prieteni asa ceva, dar numi se pare practic deloc, si-i complicat ca dracu. Poate o sa incerc odata linux si eu.
    Si screenshoturile sint misto, ai nimerito.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim: ”Chestiile” alea sunt comenzi în consolă, dar nu-i neapărat să folosești CLI, în zilele noastre poți utiliza un Linux numai din interfața grafică. Unora ne place CLI și-i muuult mai simplu decât pare. :D
    Dacă/ când te hotărăști, poți încerca o distribuție mai simplă, mai ”prietenoasă”: Rosa, Mandriva, Mageia, Ubuntu, Mint, etc. Și da, Linux e rapid, stabil, performant, în plus scapi de viruși, troieni, BSOD și alte alea! Și-ți dai amicii pe spate garantat cu Linuxul tău... ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu tot de la servici intru de pe un windwos 7. Faci o treaba buna cu acest blog , bafta in continuare !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am ajuns aici dupa un screenshot de-al tau de pe Softpedia, mi-am zis: moooama ce misto a customizat omul windows 7! Acum folosesc Kubuntu 12.10 dual boot cu windosw 7. Imi place cum arata Ubuntu cu Unity, dar pe laptopul meu Asus coolerul merge aproape non-stop si crapa cand ti-e lumea mai draga. Intru pe aici de pe sistemul pe care-l folosesc Kubuntu sau windws.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok domnilor, multumesc pentru feedback si urari de bine!
    @Stefan: Kubuntu e ok, sa-l utilizezi bucuros. In privinta Unity, regret, nici nu ma pricep, nici nu-mi place. Comunitatea locala iti poate fi de folos, sunt multi tipi priceputi. Poate alta versiune, urmatoarea va merge mai bine, dar in locul tau n-as renunta la KDE! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. japonezu pa mine nici eu nu stiu unde sa ma bag... Hai ma te las pe tine, bag-o tu si pt mine ,poate ptr impushcate???? Ma up to you ....

    RăspundețiȘtergere
  10. Șefu', e clar că tu dai pe-aici pentru poze, mai ales pentru alea mai ”golașe”!
    Ce nu pricep io e ce folosești: wingoz, IE sau amândouă??? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. shogunicu cind vezi tu pe IP-ul meu orice ms-kkt mi-o dau la giste... Dar daca nu ti-o dai tu ghghgh????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te dom'le d-aici, aștept să-ți schimbe providerul IP-ul, să-l dea p-ăsta unui windozar! ;)

      Ștergere
    2. aahhahhahahha asteapta tu mult si bine ca ISP-ul meu ii cel mai mescher .... Tu nici nu poti vedea IP ul meu decit daca intri in LAN la mine ... Ahahahaha

      Ștergere
  12. Salutare, nu ai de ce sa fii uimit, poti sa fii vizitat din cauza tuturor motivelor enumerate de tine sau individual. Asa e si la mine. Ca sa raspund la feedback:

    1. Am folosit linux 6 ani, am explorat si asimilat, dar recent am revenit la Windows din cauza jocurilor mai ales, devenise stresant restartul de pc doar ca sa ma pot bucura de anumite aplicatii,

    2 si 3 - din perspectiva mea ca fost utilizator linux ceea ce scrii este util, unele comenzi prezentate de tine m-au inspirat cand am lucrat putin prin python. Nu stiu daca in viitorul apropiat revin la linux.

    4. Da, sunt si ele OK. :)

    5. Te vizitez ca te am blogroll si ca sa vad ce ai mai scris. Oricum acum ca am renuntat la linux un anume cineva are ce sa crie despre mine si oarecum sa arunce cu rufele in public pentru ca din ce am observat eu nu in stare sa respecte persoanele si deciziile lor.

    Bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Creationn: nu renunți așa ușor la Linux, te-ntorci într-un final. Vezi ce fac jocurile din om? Iote d-aia nu joc io decât câte un șah (nivel creșă!) și Klondike/ Solitaire... :D Baftă oricum!

      Ștergere
  13. N-am Windows și IE deloc, da' deloc, daaaaar intru aici pen' că mai găsesc câte ceva interesant, inclusiv screenshot-urile...și datorită ție a început să-mi placă CLI-u' mai mult...un fel de a doua căsnicie... :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domle a meu esti ,lasa-l pa shogunelu ca-i cu cash la gura ,dar face o treaba de treaba in promovarea CLI-ului....
      Ok ok, are capturi cu fomei cu tzitze (shto tare, nimic de zis) , da' din kernel panic tot nu iasa decit in segfault sau in coredump :)

      Ștergere
  14. Te-am văzut pe forumul Ubuntu, am venit odată pe blogul tău şi mi-a plăcut. De obicei intru de la serviciu, din Windows. Acasă am Gentoo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Completare. Te-am adăugat în rss reader, şi din când în când mai citesc câte un post sau două. Am ajuns abia aici, mai am 12 necitite.

      Ștergere
  15. Am intrat aici urmând un link de pe ubuntu.ro. Mi-a plăcut şi am revenit.
    Călătoresc des şi mult aşa că folosesc ca provider o firmă care oferă conexiune 3g. Iniţial aveam un Asus Eeeepc cu licenţă Win (starter), apoi, de când cu tabletele am trecut pe ele (Asus Nexus cu Android). Acasă (de unde scriu acum) am trei configuraţii, 2 cu dual boot ubuntu- win7, kubuntu- win7 şi unul numai cu kubuntu. Sistemele cu dual boot sunt pentru copii mei care învaţă la şcoală mediul windows şi aplicaţiile care vin la pachet cu acesta şi pentru jocuri, în rest, pentru orice altceva se descurcă în ubuntu.
    Articolele sunt interesanteşi trebuie coroborate şi cu alte informaţii pentru o orientare fără greş. Mai trec pe aici să văd noutăţile, mă mănâncă curiozitatea, screenshoturile nu sunt un motiv şi nici nu sunt deosebite, am văzut altele şi mai şi în căutările mele.
    Altfel efortul e lăudabil şi merită răsplătit în zilele fierbinţi cu valuri de bere rece iar în nopţile geroase cu ţuică fiartă din belşug.....

    RăspundețiȘtergere

Back to top