Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 februarie 2013

Kde 4.10- Appmenu

  Vești bune pentru utilizatorii de Kde cărora le place stilul de afișare al meniurilor din Mac OSX (Global Menus) sau mai recent Ubuntu, mai exact afișarea meniurilor nu în fereastra aplicației ci în partea de sus a desktopului, în centrul ecranului. Meniurile nu sunt integrate în panoul de sus (Kde are oricum implicit un singur panou...), apar pe desktop! Dacă avem panoul sus, bara de meniuri va apărea chiar sub acesta. În cazul în care avem mai multe ferestre, meniul va aparține celei active, cea utilizată în acel moment.


 Instalând appmenu-qt (deocamdată pachetul e valabil pentru Archlinux, OpenSuse și Kubuntu: http://gnumdk.blogspot.be/2012/11/appmenu-support-in-kde-410.html) și apoi setând opțiunea în systemsettings facem ca aplicațiile qt (Dolphin, Konsole, Krusader, Kopete, etc) să aibă meniurile în modul indicat.
  Setarea appmenu se face din: System Settings => Appearance => Style => Fine Tuning => Menubar (Configurări de sistem => Aspect aplicații => Stil => Reglaj fin => Bară de meniu) => selectăm Top screen menubar (Bară de meniu deasupra ecranului) => Apply (Aplică).


 Problema o constituie aplicațiile gtk (Firefox, Thunderbird, Chrome, Chromium, Gyachi, Pidgin, etc), nefiind aplicații qt nu respectă setarea privind appmenu. Soluția este instalarea pachetului appmenu-gtk, așa e numit în Arch, plus dependențele acestuia, plus libreoffice-extension-menubar și globalmenu-extension din AUR pentru LibreOffice și Firefox: .
 Detalii Arch: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1229659

 Personal nu agreez absolut deloc acest mod de-a afișa meniurile, prefer modul ”clasic” de afișare în fereastră (dacă-s cu mouse-ul în mână nu văd de ce-aș plimba cursorul pe desktop aiurea când eu am cursorul în interiorul ferestrei, sau să vreau să mut fereastra pe desktop și-n loc de asta să-mi apară meniul...), dar mă bucură apariția acestei opțiuni, Kde se menține pe linia cunoscută a diversității și complexității, furnizând utilizatorilor multe opțiuni și lăsând utilizatorul să aleagă ce-i place!


 Pentru userii de Kubuntu: http://www.webupd8.org/2013/02/how-to-enable-new-kde-410-appmenu-title.html

2 comentarii:

  1. Mi-am mutat blogul pe un VPS, si am renuntat la blogspot. Adresa este aceeasi : http://blog.vnrxland.eu , iar numele Yet Another Linux Blog . :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, am actualizat adresa, mulțumesc pentru informație!

    RăspundețiȘtergere

Back to top