Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 august 2011

Promptool

 Mulți utilizatori GNU/ Linux preferă să-și personalizeze/ înfrumusețeze puțin consola în care lucrează. Celor care nu știu cum se face aceasta le recomand ghidul Mandriva http://www.mandrivausers.ro/ghid sau secțiunea de wiki http://wiki.mandrivausers.ro/mandriva/ghid/terminal_1#prompt_modificat unde se explică amănunțit.

 Totuși sunt începători care nu reușesc, sau care se chinuie destul de mult până reușesc să-și facă promptul dorit. Nu disperați, azi am găsit pe forumul Arch Linux un anunț interesant, o posibilitate de personalizare a prompului cu interfață grafică: promptool (autor wisp558). Deasemenea mi se pare util și celor ce-și schimbă frecvent promptul sau celor eufemistic numiți ”comozi” sau ”eficienți”, cei ce-și fac aliasuri chiar și pentru comenzi rar folosite sau care atribuie shortcut-uri la orice (puturoșilor dom'ne, chiar dacă ”pretenu” symbianflo zice că el e eficient și io-s leneș :D )...
 Totul este extrem de simplu:
1- descărcați promptool de aici: https://github.com/wisp558/promptool;
2- dezarhivați arhiva (.tar.gz sau .zip, depinde ce variantă ați ales);
3- deschideți o consolă și mutați-vă în directorul rezultat;
4- dați comanda ./main.py;


5- în fereastra apărută selectați cu butonul ”Pick a variable to insert” ce anume vreți să apară în prompt (user, localhost, dată, oră, etc), culoarea/ culorile preferate și apăsați butonul "Make a prompt"; astfel în consolă veți primi promptul, tot ce vă mai rămâne de făcut este să-l verificați;
6- deschideți un nou tab în konsole folosind combinația Ctrl+Shift+t sau deschideți altă consolă și copiați prompul rezultat și apăsați Enter pentru a vedea cum arată de fapt acel prompt. Dacă corespunde îl copiați în fișierul .bashrc, dacă nu vă place apăsați butonul "Clear" din fereastra de configurare promptool și refaceți traseul cu alte date, culori, etc.
 După copierea liniei cu noul prompt în ~/.bashrc este suficientă repornirea consolei sau comanda source .bashrc pentru a avea acest prompt în consolă.























 În filmulețul următor puteți observa cum puteți face un prompt cool cu promptool:



Sursă:  https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=124825

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to top